*
  • Αρχική
  • Forum
  • Βοήθεια
  • Αναζήτηση
  • Σύνδεση
  • Μέλη
TravelForum.gr > Forum > Ταξιδιωτικά ρεπορτάζ και εμπειρίες > Ήπειρος (Συντονιστής: xuzam) > Πρέβεζα - Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος
*

Πληροφορίες χρήστη

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σεπτέμβριος 10, 2010, 20:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Αναζήτηση

Σύνθετη αναζήτηση

Δικαιώματα

.
Σελίδες: [1]   Κάτω
« προηγούμενο επόμενο »
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Πρέβεζα - Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος  (Αναγνώστηκε 3208 φορές)
gr-traveler
Διαχειριστής
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Πρέβεζα - Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2006, 01:25 »

Θέλω να καταθέσω τις εντυπώσεις μου για την πόλη της Πρέβεζας, (τοποδείκτης) όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά περισσότερο σαν παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει μια καλή διαχείριση και το μεράκι ίσως των τοπικών αρχόντων.
    Δεν ξέρω ποιος είναι δήμαρχος ή νομάρχης στην Πρέβεζα ούτε και ποιος ήταν πριν. Δεν ξέρω αν η μεταμόρφωση οφείλεται σε κονδύλια που δόθηκαν και από πού ήρθαν αυτά. Επίσης δεν ξέρω αν τα λεφτά που διατέθηκαν ήρθαν ουρανοκατέβατα ή διεκδικήθηκαν από τους τοπικούς άρχοντες. Η ιστορία πάντως λέει ότι χωρίς δουλειά και χωρίς τρέξιμο, τίποτα δε γίνεται μόνο του. Πραγματικά οι παραπάνω πληροφορίες δεν υπάρχουν, ίσως ρωτήσω να μάθω κάποια στιγμή. Δεν είμαι δημότης Πρέβεζας και γι' αυτό το λόγο δε μ' ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Εγώ κοιτάζω το αποτέλεσμα. Επιδοκιμασία

Και τι λέει το αποτέλεσμα;
    Για να καταλάβετε γιατί τα αναφέρω όλα αυτά πρέπει να πάμε μερικά χρόνια πίσω.
Έπρεπε να επισκεφθείτε την Πρέβεζα κάπου μια 5ετία πριν, ίσως και λίγο παραπάνω. Θα το πω και ζητώ συγνώμη από τους κατοίκους της αλλά η Πρέβεζα τότε ήταν ένα αχούρι. Το λιμάνι βρομούσε, τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν δίπλα από τις καρέκλες των καφετεριών και εστιατορίων, τα δημόσια κτίρια ήταν άθλια, η άσφαλτος έλιωνε και κολλούσε στα παπούτσια, τα καράβια φόρτωναν μπροστά ακριβώς από σπίτια και μαγαζιά. Η αγορά πίσω από το λιμάνι θύμιζε ανατολίτικο παζάρι με τη χειρότερη έννοια. Τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν ανάμεσα στο στριμωγμένο κόσμο με κίνδυνο να σε πατήσουν και τα καταστήματα ήταν σε μαύρο χάλι. Ωχ!
    Γενικά ήταν μια άθλια εικόνα και ο λόγος που δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πέρασαν από τότε είναι γιατί την απέφευγα όσο μπορούσα. Έβλεπα την Πρέβεζα φευγαλέα περνώντας απλώς από το λιμάνι για να πάω για Λευκάδα όταν ακόμη λειτουργούσαν τα φερι-μπότ (σήμερα υπάρχει η υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου). Από τότε που έγινε η ζεύξη δεν ξαναπάτησα - τι να δω άλλωστε;

Πήγα ξανά φέτος και έμεινα με το στόμα ανοιχτό! Έκπληξη
    Ο δρόμος του λιμανιού πεζοδρομήθηκε και το λιμάνι για τα μεγάλα καράβια μεταφέρθηκε πολύ μακριά από το κέντρο και την κίνηση. Τώρα στη θάλασσα, δίπλα από τον παραλιακό πεζόδρομο είναι αραγμένα με τάξη μικρά σκάφη, θαλαμηγοί και βαρκούλες. Πανέμορφα!
    Ο πεζόδρομος πλακοστρώθηκε και γέμισε παρτέρια με λουλούδια και πράσινο. Δεν ξέρω ποιος είναι ο υπεύθυνος γι' αυτά ούτε πόσοι και ποιοι υπάλληλοι τα περιποιούνται. Ούτε σε βίλες ιδιωτών δε βλέπεις τέτοια επιμέλεια: όλα ποτισμένα, κλαδεμένα, το γκαζόν κουρεμένο, τα λουλούδια και τα δεντράκια φροντισμένα... Όποιοι κι αν είναι μπράβο τους. Υπόκλιση
    Τα δημόσια κτίρια αναπαλαιώθηκαν και δείχνουν πάλι την παλιά τους αρχοντιά. Ακόμα και οι ιδιώτες ακολούθησαν αυτή τη μεταμόρφωση. Δεν ξέρω αν το 'καναν από ντροπή ή αν επιδοτήθηκαν. Ίσως το πρώτο, γιατί είδα και μια δυο παραφωνίες σε όλο το σκηνικό.
    Ένα τεράστιο πάρκινγκ στην αρχή του πεζόδρομου προσφέρει πολλούς χώρους στάθμευσης στους επισκέπτες και μάλιστα δωρεάν!
    Τα εμπορικά δρομάκια παράλληλα με τον πεζόδρομο στο πίσω μέρος έγιναν κόσμημα. Πεζοδρομημένα, πλακοστρωμένα, με παρτέρια με περιποιημένο πράσινο και λουλούδια, τα μαγαζιά περιποιημένα, τα αυτοκίνητα δε σε σπρώχνουν με τους καθρέφτες τους όπως παλιά κυκλοφορώντας ανάμεσα από τον κόσμο.

Εδώ έκλεισα το στόμα και άρχισα να σκέφτομαι:

Πώς είναι δυνατόν να έγινε αυτή η μεταμόρφωση; Μα πότε πρόλαβαν κι έγιναν όλα αυτά; Απορία
    Πιστεύω ότι σίγουρα ρόλο πρέπει να έπαιξε ο δήμαρχος της πόλης και το επιτελείο του, δεν ξέρω αν είναι ο σημερινός που την άρχισε ή απλώς είναι αυτός που την έφερε εις πέρας. Φαίνεται πάντως ότι οι Πρεβεζιάνοι έκαναν καλές επιλογές. Συμφωνία
    Εμείς, στις επόμενες δημοτικές εκλογές ας ψηφίσουμε αυτόν που μας κερνάει ουίσκυ στο καφενείο και αυτόν που είναι μάγκας και καραμπουζουκλής και μας υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια ή αυτόν που έστειλε το κόμμα από τα κεντρικά - κι ας μην έχει πατήσει ποτέ στην πόλη μας και στη γειτονιά μας ή τον γιο του βουλευτή που ψήφιζε κι ο παππούς μας κατά παράδοση.
    Σίιιιιιγουρα θα δούμε αποτέλεσμα!  Δεν πάμε καλά!

Να και μερικές εικόνες από τη νέα Πρέβεζα. Πήγα μεσημέρι και δεν είχε πολύ κόσμο.

Εδώ είναι ο παραλιακός πεζόδρομος δίπλα από το λιμάνι.

Πάλι ο ίδιος πεζόδρομος αλλά ακριβώς από την αντίθετη πλευρά της προηγούμενης εικόνας.

Εδώ είναι μια μικρή πλατεία του παραλιακού πεζόδρομου που οδηγεί στις ψαροταβέρνες και τα δρομάκια της αγοράς.

Τα δρομάκια με τις ψαροταβέρνες και δίπλα η αγορά με τους πλακόστρωτους δρόμους.

Κοιτάξτε περιποιημένα παρτέρια με πράσινο και λουλούδια!

.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2008, 06:20 από gr-traveler » Καταγράφηκε
VOLTAGR
Ταξιδευτής

Πρέβεζα
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 15, 2007, 12:35 »

Η πόλη της Πρέβεζας βρίσκετε στην είσοδο του Αμβρακικού και έχει χιλιόμετρα παραλίας. Νότια της πόλης βρίσκετε η Κυανή Ακτή οργανωμένη με καφέ, δέντρα, ομπρέλες αλλά ελεύθερη παραλία και με μάλλον φτιαχτά κολπάκια που χωρίζουν την μεγάλη αμμώδη παραλία και την κάνουν να είναι προσιτή και με Β.Δ. άνεμο που άλλες δεν είναι. Ο Παντοκράτορας που παλιά ήταν οι φυλακές, το κάστρο του Αγ. Ανδρέα και του Αγ. Γεωργίου αλλά και τα ιαματικά λουτρά που ονομάζονται και Παλιοσάραγα που σημαίνει παλιά παλάτια με θεραπευτικές ιδιότητες.
Για την Πρέβεζα έχω να πω ότι είναι μία εύκολη για κυκλοφορία πόλη εκτίνετε από την Εθνική οδό και προς τον Αμβρακικό και οι περισσότεροι δρόμοι θα σε βγάλουν στο λιμάνι. Το δημοτικό πάρκιν παρόλο μεγάλο τα  Σαββατοκύριακα γεμίζει αλλά πάλη κάπου θα βρεις να παρκάρεις (καλή κίνηση από τον δήμο) αλλά μέσα στο πάρκιν δεν θα βρεις σκουπιδοτενεκέδες.
Το λιμάνι με πολλά σκάφη που περισσότερο δίνουν παρά χαλάνε την εικόνα. Κάνοντας βόλτα μαζί με πολύ κόσμο θα βρεις καφέ, μπαράκια, ταβέρνες, που εκτείνονται ακόμα και στα γραφικά στενάκια, που ενώνουν με τον πεζόδρομο παράλληλα με τον μόλο με μαγαζιά και τουριστικά, για μια βόλτα και ψώνια.
Εκεί γνωρίσαμε την Άννα και την κόρη της στο “Nice Price” που με τον ανοιχτό χαρούμενο χαρακτήρα τους έδωσαν κέφι στην αναχώρηση μας, και το παλιό ρολόι Βενετσιάνικο μνημείο με αξιόλογη αρχιτεκτονική.
Σε γενικά σημεία μια πολύ όμορφη και εύκολα προσβάσιμη πόλη το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η λεωφόρος Ιωαννήνων δεν φωτίζονταν ευτυχώς που είχαν φώτα τα καταστήματα παρόλο που φτιάχνετε και μάλιστα με έξυπνες πλατειούλες καλό θα ήταν πρώτα να δουν τα φώτα.

Χάρτης πόλης > http://s179.photobucket.com/albums/w300/VOLTAGR/?action=view&current=Preveza.jpg
Απο το www.Voltagr.com
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 16, 2007, 10:04 από VOLTAGR » Καταγράφηκε
gr-traveler
Διαχειριστής

Απ: Πρέβεζα - Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 25, 2009, 18:45 »

Διαβάστε:

Η πολιτική για τα στρατόπεδα, το παράδειγμα της Πρέβεζας.

Μα τι πίνει αυτός ο δήμαρχος Πρέβεζας τέλος πάντων!!
Να μας πει, να δώσουμε και στο δικό μας και να πιούμε κι εμείς.
Κρίμα που δεν ψηφίζω Πρέβεζα, μπράβο, δήμαρχε!
Καταγράφηκε
xuzam
Συντονιστής

Φύλο: Γυναίκα

Time of the Gypsies

Απ: Πρέβεζα - Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 25, 2009, 20:55 »

Δε το περιμένα...τι έκπληξη είναι αυτή! Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο.

sign_oraios και  sign_sostos
Καταγράφηκε

http://zmariana.blogspot.com/
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
« προηγούμενο επόμενο »

Μεταπήδηση σε:  

.

e-kapnisma.gr
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc