*
  • Αρχική
  • Forum
  • Βοήθεια
  • Αναζήτηση
  • Σύνδεση
  • Μέλη
TravelForum.gr > Forum > Ταξιδιωτικά ρεπορτάζ και εμπειρίες > Ήπειρος (Συντονιστής: xuzam) > Πάργα (Ν. Πρέβεζας)
*

Πληροφορίες χρήστη

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σεπτέμβριος 08, 2010, 16:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Αναζήτηση

Σύνθετη αναζήτηση

Δικαιώματα

.
Σελίδες: [1]   Κάτω
« προηγούμενο επόμενο »
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Πάργα (Ν. Πρέβεζας)  (Αναγνώστηκε 4260 φορές)
gr-traveler
Διαχειριστής
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Πάργα (Ν. Πρέβεζας)
« στις: Αύγουστος 19, 2007, 16:42 »

Όποτε και αν πήγα στην Πάργα, (τοποδείκτης) (και πήγα πολλές φορές), είχε μεγάλη κίνηση, ιδίως προς το βραδάκι. Ως κοινωνικά ζώα, μετά από την ήσυχη παραμονή σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο της περιοχής, λες "πάμε να δούμε και λίγο κόσμο". Λογικό είναι. Για κάποιον που μένει στην ευρύτερη περιοχή, είναι η μοναδική επιλογή για βραδινή έξοδο οπότε επόμενο είναι να γίνεται κομφούζιο.

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βρεις θέση για πάρκινγκ. Υπάρχει ένα πάρκινγκ μέσα στην πόλη, στην αυλή ενός σχολείου αλλά δεν επαρκεί. Όσες φορές αποπειράθηκα να ψάξω για πάρκινγκ μες στην πόλη, το μόνο που κατάφερα ήταν να σπάσω τα νεύρα μου και να καθυστερήσω μέχρι να βγω πάλι έξω, πάνω στο δρόμο που πάει προς Πέρδικα, πράγμα που πλέον κάνω εξαρχής και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
    Χρειάζεται λίγο περπάτημα στη συνέχεια αλλά δεν είναι και πολύ. Σε 5΄- 10΄ το πολύ κατεβαίνεις στο λιμάνι.

Πάργα. Ο πεζόδρομος του λιμανιού. Στο ύψωμα αριστερά στο βάθος είναι το κάστρο της.

Η Πάργα είναι μια γραφική κωμόπολη. Είναι το μόνο στεριανό μέρος του Ιονίου που θυμίζει νησί με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια του και την αυξημένη τουριστική κίνηση. Μιλάω βέβαια για το λιμάνι και το κάστρο με τα παλιά σπίτια, αν και ακόμα και στα σημεία που επεκτάθηκε η κωμόπολη πολύ γρήγορα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης με ενοικιαζόμενα δωμάτια κτλ. δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Ευτυχώς αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν αρκετά προσεγμένες κατασκευές και δεν ασχημαίνουν το τοπίο. Βέβαια δε λείπουν και τα τσιμεντένια "κουτιά" της δεκαετίας του 70 - 80. Αλλά μη δίνετε σημασία σ' αυτά, αναγκαστικά θα εκλείψουν σε μερικά χρόνια γιατί δε θα τα πλησιάζει κανένας.

Η θάλασσα μπροστά από την παραλία της πόλης (αριστερά από το λιμάνι)

Την Πάργα την προτιμούν οι τουρίστες των τσάρτερ από το Άκτιο της Πρέβεζας και γενικά όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για διακοπές γιατί εκτός από την παραλία της πόλης, το Κρυονέρι, αριστερά από το λιμάνι, ο επισκέπτης έχει εύκολη πρόσβαση και στις υπόλοιπες: Βάλτο και Λίχνο, με καραβάκια που ξεκινάνε από το λιμάνι ή ακόμα και με τα πόδια. Επίσης από το λιμάνι ξεκινάνε και ημερήσιες κρουαζιέρες για τον ποταμό Αχέροντα κτλ.

Συστήνω την κρουαζιέρα για Παξούς - Αντίπαξους αλλά με δίωρη παραμονή τουλάχιστον στους Αντίπαξους. Εκεί υπάρχει η ωραιότερη παραλία που έχω κολυμπήσει ως τώρα, μιλάω για τη θάλασσα και την ευχαρίστηση στο κολύμπι περισσότερο, αν και το τοπίο δεν είναι άσχημο. Για το ταξιδάκι, διάλεξα το Marco Polo, ένα πανέμορφο ιστιοφόρο που στη διαδρομή, μιας και φυσούσε ευνοϊκός άνεμος, άνοιξε τα πανιά του. Μια αλλιώτικη αίσθηση να ταξιδεύεις σχίζοντας τα νερά χωρίς να ακούς το θόρυβο της μηχανής. Θα έγραφα ξεχωριστό μήνυμα γι' αυτή την κρουαζιέρα αλλά δυστυχώς είχα πάει απροετοίμαστος χωρίς φωτογραφική μηχανή μαζί μου. Ελπίζω να μπορέσω να ξαναπάω.

Για φαγητό έχω καθίσει αρκετές φορές στον φαρδύ πεζόδρομο του λιμανιού. Οι κατάλογοι των μενού, σε πολλά εστιατόρια είναι αναρτημένοι σε τρίποδες στον πεζόδρομο, οπότε μπορείτε να διαλέξετε την τιμή που θεωρείτε πιο λογική. Το κακό στο λιμάνι είναι ότι μερικές φορές έρχεται μια ελαφρώς δυσάρεστη μυρωδιά από τη μεριά της θάλασσας που δεν ξέρω πού οφείλεται. Αυτό δε συμβαίνει συχνά. Παλιότερα ήταν σε μόνιμη βάση αλλά τελευταία έχει βελτιωθεί η ατμόσφαιρα. Μου είπαν ότι η πόλη έχει προχωρήσει σε βιολογικό καθαρισμό της αποχέτευσης αλλά δεν το έχω διασταυρώσει.

Για φαγητό όμως έχετε κι άλλη επιλογή. Αν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το διαφορετικό, πάρτε τον πολύβουο στενό πεζόδρομο που με αφετηρία την αγορά οδηγεί στο κάστρο ανάμεσα από τουριστικά καταστήματα, μπαράκια, σουβλάκια, σουβενίρ κτλ. και ανεβείτε τα φαρδιά σκαλοπάτια του. Στην κορυφή της σκάλας, μπροστά από την πύλη του κάστρου, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του λιμανιού στα πόδια σας. Η διαδρομή είναι ευχάριστη και όχι ιδιαίτερα κουραστική μιας και η ώρα περνάει χαζεύοντας την πραμάτεια των μαγαζιών και την αρχιτεκτονική των παλιών σπιτιών της πόλης.
    Κάτω ακριβώς από την πύλη του κάστρου υπάρχουν αρκετά μαγαζιά. Προτίμησα αυτό που βρίσκεται στην κορυφή με ωραίο περιβάλλον (σε επίπεδα) αλλά και ανάλογες τιμές. Αλλιώς απολαμβάνεις το φαγητό στα μαγαζιά του λιμανιού ανάμεσα στη φασαρία και αλλιώς όταν τα βλέπεις όλα αφ' υψηλού, τι να λέμε τώρα!  Κλείσιμο ματιού

Φαγητό κάτω από την πύλη του κάστρου με θέα σε όλη την Πάργα

Μέσα στο κάστρο υπάρχει αναψυκτήριο ανάμεσα στα δέντρα σε ένα παλιό ψηλό πέτρινο οίκημα. Πήγα μεσημέρι και νομίζω ότι για αυτή την ώρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή στην Πάργα. Το περιβάλλον ήσυχο, στη σκιά των ψηλών δέντρων με το γαλάζιο της θάλασσας να ξεχωρίζει ανάμεσά τους. Εκείνη τη μέρα είχα μόνο το κινητό (Nokia Ν73) μαζί μου για φωτογραφίες. Οι φωτιστικές συνθήκες με τις σκιάσεις των δέντρων και το έντονο κοντράστ της θάλασσας ήταν αρκετά δύσκολες για κινητό. Έκανα ό,τι μπορούσα, τα αποτελέσματα τα βλέπετε παρακάτω. Αναποφασιστικότητα

Θέα από το κάστρο της Πάργας

Στο κάστρο υπάρχει και μονοπάτι που συνεχίζει στην άκρη του γκρεμού και τελικά σταματάει σε σημείο όπου μπορείτε να δείτε την παραλία Βάλτος που βρίσκεται πίσω του, βόρεια της Πάργας. Η διαδρομή δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά και είναι ευχάριστη μιας και σε αρκετά μεγάλο κομμάτι της βρίσκεστε κάτω από τη σκιά των δέντρων. Υπάρχει βέβαια και φωτογραφικό ενδιαφέρον από ό,τι βλέπετε. Πρέπει εδώ να πω ότι στο Βάλτο μπορείτε να πάτε και με τα πόδια από το δρόμο έξω από το κάστρο, αρκεί να συνεχίσετε τη διαδρομή που διακόψατε μπροστά στην πύλη του. Αλλά για το Βάλτο έχω γράψει σε ξεχωριστό μήνυμα.

Το μονοπάτι στο κάστρο που οδηγεί στο πίσω μέρος του. Στο βάθος η παραλία Βάλτος.

.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2008, 05:51 από gr-traveler » Καταγράφηκε
hehe
Τουρίστας
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Απ: Πάργα (Ν. Πρέβεζας)
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 11, 2007, 15:04 »

Γεια χαρά σε όλους και μπράβο για το σαιτ  Επιδοκιμασία

Ήθελα να πω πως κι εγώ με τη σειρά μου επισκέφτηκα την Πάργα πρόσφατα και έμεινα κατενθουσιασμένος με το μέρος, το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους και ειδικά για ένα ρομαντικό διήμερο!
Καταγράφηκε
gr-traveler
Διαχειριστής

Απ: Πάργα (Ν. Πρέβεζας)
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 21, 2010, 16:34 »

17 Αυγούστου στην Πάργα. Χαμός από τον κόσμο!!

Πήγα βράδυ για να κανονίσω εισιτήρια για μια μίνι κρουαζιέρα σε Παξούς - Αντίπαξους. Τελικά το άφησα και ο λόγος ήταν ότι τα καραβάκια δεν δένουν πια στο Βουτούμι (την αγαπημένη μου παραλία στους Αντίπαξους). Αράζουν βέβαια λίγο πιο μέσα στη θάλασσα (κοντά στην παραλία) αλλά αυτό που μου το χάλασε περισσότερο από όλα ήταν ότι παραμένουν εκεί μόνο για μισή ώρα!! Παλιά που είχα ξαναπάει καθίσαμε πάνω από 2 ώρες! Το κόστος της κρουαζιέρας είναι 20 - 25 ευρώ το άτομο (ανάλογα με το καραβάκι) και το πρόγραμμα είναι: μισή ώρα μπάνιο στο Βουτούμι ή την Βρήκα (παραλίες στους Αντίπαξους), μισή ώρα μπάνιο σε μια μεγάλη σπηλιά στο δυτικό μέρος των Παξών και δυόμισι ώρες για φαγητό στον Γάιο, την πρωτεύουσα των Παξών. Τα έξοδα του φαγητού δικά σας βέβαια. Αναχώρηση κατά τις 9 με 10 το πρωί και επιστροφή κατά τις 5-6 το απόγευμα.

Για πάρκινγκ στην Πάργα τέτοιες μέρες ούτε που να το σκέφτεστε. Για να αποφύγω την ταλαιπωρία έδωσα 7 ευρώ και πάρκαρα σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ αμέσως μετά την είσοδο στην πόλη, αριστερά. Είπαμε κάποια στιγμή να φάμε κάτι πρόχειρο σε μια ψησταριά δίπλα από τη θάλασσα εκεί που αρχίζουν τα στενάκια με τα εμπορικά τουριστικά μαγαζιά αλλά μας βγήκε ξινό. Το φαγητό (πιτόγυρα - σουβλάκια) δεν τρώγονταν και από εξυπηρέτηση μαύρο χάλι. Ούτε χαρτοπετσέτες ούτε τασάκια, ένα λεμόνι ζήτησα και δεν είχαν! Είναι ένα μαγαζί που μεταξύ άλλων έχει ζωγραφισμένα κλαμπ σάντουιτς και χάμπουργκερ στην πινακίδα του αλλά... δεν σερβίρει τέτοια πράγματα!!  Ωχ! Μόνο είδη ψησταριάς! Τα χάμπουργκερ είναι για δόλωμα μάλλον. Δυνατό γέλιο Έτσι την πατήσαμε κι εμείς, αφού καθίσαμε, ποιος σηκώνεται μετά. Και άντε να βρεις και τραπέζι... όλα φουλ!! Ά! ξέχασα: και οι κάδοι σκουπιδιών του δήμου ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων... Η φωτογραφική μηχανή στην παραπάνω εικόνα ακουμπάει πάνω σε έναν τέτοιο κάδο.  Σαρκασμός

Αλλά η Πάργα είναι must. Δεν μπορείς να επισκεφτείς την ευρύτερη περιοχή και να μην περάσεις από την Πάργα. Τα στενά της δρομάκια που θυμίζουν νησί, τα εμπορικά τουριστικά μαγαζιά, οι ταβέρνες, τα μπαράκια και οι καφετέριες, το κάστρο, οι παραλίες της... όλα αυτά φτιάχνουν ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Δεν λείπουν βέβαια και οι πλανόδιοι καλλιτέχνες όπως ο ζωγράφος της παρακάτω εικόνας.

Καταγράφηκε
gr-traveler
Διαχειριστής

Η παραλία της Πάργας (Κρυονέρι)
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 17:25 »

Η κύρια παραλία της Πάργας, το Κρυονέρι, (τοποδείκτης) είναι μέσα στην πόλη στο αριστερό της μέρος. Αν μπείτε από την πρώτη είσοδο της πόλης που συναντάτε ερχόμενοι από την εθνική Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, θα πέσετε πάνω της. Υπάρχει και άλλη παραλία στην πόλη, πιο μικρή, το Πίσω Κρυονέρι αλλά γι' αυτή θα γράψω στο επόμενο μήνυμα.

Πάνω από την παραλία περνάει ο δρόμος που σας βγάζει πάλι έξω από την πόλη αναγκαστικά, μιας και δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στον κεντρικό πεζόδρομο του λιμανιού. Κατά μήκος του δρόμου θα συναντήσετε αρκετά καφέ μπαρ, αν και το μεγαλύτερο είναι το γωνιακό που βρίσκεται στην αρχή του δρόμου.

Το να βρίσκεσαι μέσα στην πόλη και να έχεις μια τέτοια αμμουδερή παραλία στα πόδια σου, άμεσα προσβάσιμη είναι σίγουρα μεγάλο ατού για την Πάργα. Οι τουρίστες που μένουν στα δωμάτια που νοικιάζονται μέσα στην πόλη, δε χρειάζεται να τρέχουν μακριά για μπάνιο στη θάλασσα. Έτσι η παραλία είναι σχεδόν πάντα γεμάτη από κόσμο. Τα νερά της βαθαίνουν σχετικά απότομα αλλά είναι ευχάριστα για κολύμπι.

Καταγράφηκε
gr-traveler
Διαχειριστής

Η μικρή Παραλία της Πάργας - Πίσω Κρυονέρι
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 18:16 »

Το Πίσω Κρυονέρι (τοποδείκτης) απέχει ελάχιστα από την κύρια παραλία της Πάργας. Δεν την ξέρουν όμως πολλοί γιατί δε φαίνεται από την πόλη. Είναι ακριβώς πίσω από το λόφο που βρίσκεται στα αριστερά της κύριας παραλίας της πόλης. Συνεχίζοντας το μονόδρομο που περνάει πάνω από την παραλία, λίγο μετά το τέλος της, θα συναντήσετε δίπλα του ένα σουπερμάρκετ. Σ' εκείνο το σημείο ακολουθείτε δεξιά κατεύθυνση και πέφτετε πάνω στο ξενοδοχείο Achilleas Hotel. Περνώντας μέσα από το ξενοδοχείο (ή από κάποιο σημείο λίγο πιο πέρα) βγαίνετε στην παραλία Πίσω Κρυονέρι.

Ενώ βρισκόμουν πάνω από την κύρια παραλία, ρώτησα τον πρώτο περαστικό που μου φάνηκε για ντόπιος για το πώς πάμε στο Πίσω Κρυονέρι και ο κύριος ήταν ο ίδιος ο κύριος Αχιλλέας που έχει το ξενοδοχείο που είναι στην παραλία που έψαχνα!!  Σαρκασμός Αφού πάρκαρα το αυτοκίνητο, τον συνάντησα πάλι σε λίγο στο ξενοδοχείο του να ποτίζει τα λουλούδια του στο μπαράκι που έχει ακριβώς πάνω από την παραλία και πιάσαμε κουβέντα. Η επιχείριση είναι εδώ από τη δεκαετία του '80. Παρόλα αυτά δεν δείχνει καθόλου τα χρόνια της γιατί συντηρείται πολύ συχνά.

Πρέπει να πω ότι το οίκημα είναι πολύ όμορφο και απ' έξω, γιατί δεν είναι ένα συνηθισμένο "κουτάκι", αλλά και από μέσα. Περνώντας την πόρτα του για να βγω στην παραλία είδα ότι μέσα έχει αίθριο με εσωτερικά μπαλκόνια που οδηγούν στα διαμερίσματά του. Δεν τα βρίσκουμε κάθε μέρα αυτά, έτσι δεν είναι;  Χαμόγελο Μόλις το διέσχισα και βγήκα στο πίσω μέρος του αντίκρισα τη γλυκύτατη μικρή παραλία που βρίσκεται κάτω ακριβώς από το μπαράκι του ξενοδοχείου.

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα στην αυλή του ξενοδοχείου ήταν κάτι σκάλες που ανέβαιναν στο λόφο δεξιά του αλλά και ένα δύσβατο μονοπατάκι δίπλα τους. Ρώτησα τον κύριο Αχιλλέα γι' αυτά. Οι σκάλες οδηγούν σε ένα μπαράκι για θέα που έχει διαμορφώσει ο ίδιος για τους πελάτες αλλά και για τους επισκέπτες. Όσο για το μονοπάτι οδηγεί στην κύρια παραλία αλλά είναι αρκετά επικίνδυνο να το επιχειρήσετε γιατί λίγο πιο πίσω περνάει πάνω από απότομα βράχια και ένα γλίστρημα μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Δε θα άφηνα βέβαια την ευκαιρία για φωτογράφηση της παραλίας από ψηλά, έτσι ανέβηκα τις σκάλες για το Atrium Bar, όπως λέγεται, με την ωραία θέα. Να και η πρώτη πανοραμική λήψη της παραλίας από ψηλά:

Πράγματι εκεί πάνω είναι πολύ όμορφα. Το μπαράκι είναι διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα. Το κάτω βρίσκεται μέσα στη σκιά των δέντρων αλλά έχει και ένα στεγασμένο κομμάτι. Ανεβαίνοντας λίγα σκαλιά ακόμη βρίσκεσαι στο δεύτερο επίπεδο όπου είσαι μεν εκτεθειμένος στον ήλιο (ή στ' αστέρια) αλλά έχεις μια ακόμη καλύτερη άποψη της παραλίας αλλά και του πίσω μέρους του λόφου που τη χωρίζει από την πόλη, με τα μεγάλα βράχια σπαρμένα στη θάλασσα.

Κατέβασμα λοιπόν πάλι προς την παραλία από τις σκάλες του μπαρ και μερικές λήψεις ακόμα της παραλίας από ψηλά:

Φτάνοντας στην παραλία διαπιστώνω ότι και από εδώ η παραλία είναι πολύ όμορφη με τους δύο λόφους δεξιά και αριστερά, τα οικήματα πίσω της, τη θάλασσα με το όμορφα χρώματα μπροστά της και με τις διάσπαρτες βραχονησίδες.

Πίσω της, εκτός από το ξενοδοχείο του κ. Αχιλλέα με το κοκκινωπό χρώμα, υπάρχει ακόμα ένα δίπλα του, το Hotel Angela το οποίο έχει επίσης μπαρ, αν και σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό του Achilleas Hotel και λίγο πιο πέρα υπάρχει και ένα εστιατόριο το "Γκόλφο Μπιτς" που δεν το διακρίνεις αμέσως από την παραλία. Φαίνεται σαν ιδιόκτητο σπίτι με την πρώτη ματιά γιατί η πινακίδα του είχε κρυφτεί ανάμεσα στα φύλλα κάποιων φυτών που έχει στην είσοδό του.

Είχε μεσημεριάσει πια και η παραλία είχε γεμίσει κόσμο. Αποφάσισα να συνεχίσω το φωτογραφικό μου σαφάρι που είχα προγραμματίσει λίγο πιο νότια. Με βαριά καρδιά άφησα την όμορφη παραλία και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να ξαναγυρίσω όσο πιο σύντομα γίνεται.

Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
« προηγούμενο επόμενο »

Μεταπήδηση σε:  

.

e-kapnisma.gr
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc