Η πρώτη απόπειρα να επισκεφθούμε την πόλη ήταν
βράδυ και μάλιστα μετά από μια διασκεδαστική αλλά συνάμα και πολύ κουραστική επίσκεψη στην
Aqua Land και στη συνέχεια αρκετή οδήγηση και περπάτημα κατά την περιήγηση στο
Αχίλλειο και το Κανόνι.
Λάθος επιλογή, δε γίνονται όλα σε μια μέρα.
Περιπλανήθηκα πάνω από
μισή ώρα για να βρω θέση
πάρκινγκ και τη βρήκα μόνο στην τύχη, στον παραλιακό δρόμο αρκετά μακριά από το κέντρο. Μόνο για φωτογραφίες δεν είχα κουράγιο μετά από τέτοια ταλαιπωρία. Δεν πήρα καν τη μηχανή μαζί μου.
Είπαμε να τσιμπήσουμε κάτι σε κανένα από τα
στενάκια πίσω από το Liston αλλά τελικά καταλήξαμε στα
Μακντόναλντς του κέντρου μιας και οι τιμές για
φαγητό στα λίγα μαγαζιά που είχα το κουράγιο να κοιτάξω, ήταν εξωφρενικές. Σίγουρα με λίγο ψάξιμο θα βρίσκαμε κάποιο με μια λογική σχέση απόδοσης - τιμής αλλά όπως είπα δεν υπήρχε διάθεση για τέτοια πράγματα.
Πίσω λοιπόν στο αυτοκίνητο και "σπίτι" στην
Παλαιοκαστρίτσα. Μόνο που για να βγούμε από την πόλη χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για μια απόσταση 3 χιλιομέτρων μιας και η μοναδική έξοδος (από το σημείο που είχα παρκάρει) μπλοκάρισε από την
κίνηση. Αποφάσισα να επισκεφθώ την πόλη την Κυριακή το πρωί που θα φεύγαμε, και αυτή τη φορά η επιλογή αποδείχτηκε σωστή.

Περιήγηση στα
στενά της πόλης, Κυριακή πρωί
Κυριακή πρωί λοιπόν, και τα πάντα ήταν
ήσυχα. Σχετικά εύκολο πάρκινγκ, βόλτες στα στενάκια της πόλης, χάζεμα στα μαγαζιά με τα τουριστικά είδη και μερικά
ψώνια για φίλους. Στη συνέχεια καφεδάκι στο
Liston και βουρ για το λιμάνι.

Το
Liston είναι η πιο φημισμένη καφετέρια της Κέρκυρας
Εντάξει δε σας έδωσα και τίποτα φοβερές πληροφορίες σ' αυτό το μήνυμα αλλά όπως βλέπετε προσπαθώ να επανορθώσω με μερικές φωτογραφίες από την Κυριακή το πρωί.

Οι
καμάρες πάνω από τα πεζοδρόμια και οι στενοί
πεζόδρομοι είναι χαρακτηριστικά της πόλης.
Πρέπει να πω ότι παρά την ταλαιπωρία, η πόλη είναι πολύ ωραία να την επισκεφθεί κανείς το
βράδυ. Άλλο αν εγώ ήμουν ταλαιπωρημένος από τις βουτιές και τις τσουληθριές στην Aqualand. Αν θέλετε να δείτε
κόσμο και να νιώσετε λίγο περισσότερο τουρίστας, συστήνω τη βραδινή επίσκεψη. Αν πάλι θέλετε απλά να δείτε την πόλη και να περιηγηθείτε τα στενάκια της, κάντε αυτό που έκανα κι εγώ, επισκεφθείτε την Κυριακή πρωί. Στο κέντρο, αρκετά από τα
εμπορικά είναι ανοιχτά και την Κυριακή οπότε μπορείτε να κάνετε και τα ψώνια σας.
Ψώνια, Κυριακή πρωί στην πόλη που στο ιστορικό κέντρο τουλάχιστον, έχει κρατήσει πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία από τον
παλιό χαρακτήρα της.
Αναχώρηση λοιπόν για Ηγουμενίτσα με των 12:00 και πίσω στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η Κέρκυρα ήταν μια
καλή επιλογή για φέτος γιατί αν και ήταν αρχές Αυγούστου, η κίνηση ήταν μειωμένη σε σύγκριση με το παρελθόν όπως και οι τιμές.
Οι Κερκυραίοι πληρώνουν τα
λάθη του παρελθόντος όταν η εκμετάλλευση του τουρισμού με τη χειρότερη έννοια ήταν στα φόρτε της. Αρκετοί άρχισαν να συμμορφώνονται με τα νέα δεδομένα (αναγκαστικά ίσως) αλλά είναι και μερικοί που ακόμα δε λένε να βάλουν μυαλό. Σύντομα θα εκλείψουν, είμαι σίγουρος.

Bye bye, Κέρκυρα και ξανά (δεξιά) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
.